Una persona ha mort en un accident de trànsit provocat per les cendres del volcà Taal

Publicat 13/1/2020 10:22:12CET
Volcà Taal en erupció, a les Filipines
PHIVOLCS

MANILA, 13 gen. (DPA/EP) -

Almenys un home ha mort i tres persones més han resultat ferides aquest dilluns en un accident de trànsit al nord de les Filipines a causa de l'escassa visibilitat produïda pel fum i les cendres del volcà Taal.

La Policia ha confirmat que les víctimes de l'accident van xocar contra un pal quan el camió en el qual viatjaven va perdre el control en agafar una corba, "a causa de la visibilitat zero" de la qual disposaven perquè tenien "el parabrisa cobert de cendres".

El volcà Taal ha estat en erupció des de diumenge quan va començar a expulsar fum i cendres, i es va arribar fins i tot a la possibilitat que es produís un "tsunami volcànic", segons les autoritats filipines.

Almenys 45.000 habitants de les zones properes al volcà s'han vist obligats a abandonar casa seva i s'estima que unes 200.000 persones més podrien ser evacuades, perquè aquest dilluns el volcà ha començat a expulsar petites erupcions de lava.

Es tracta del segon volcà més actiu de les Filipines i una destinació turística popular pel llac que alberga el seu cràter. El Taal ha entrat 33 vegades en erupció des del 1572, l'última vegada a l'octubre del 1977. La més letal de totes va produir-se l'any 1911, en la qual van morir més de 1.300 persones.

Contador