Publicat 22/5/2019 19:01:28 +02:00CET

Perseguint el somni de ser futbolista gràcies a una acadèmia per a noies al Camerun

Camerún.- Persiguiendo el sueño de ser futbolista gracias a una academia para chicas en Camerún
REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Darrere de la iniciativa està la jugadora estrella de la selecció femenina de futbol del país

YAOUNDÉ, 22 Maig (Reuters/EP) -

Quan Gaelle Asheri va començar a jugar per primera vegada al futbol als bruts carrers propers a casa seva a la capital del Camerun, era l'única noia en els equips informals del barri que emprava pedres per delimitar la porteria i comptabilitzava els gols amb guix en un mur.

Asheri, de 17 anys, i la seva companya d'equip Anada Pouadjeu, de 16, figuren ara entre la primera ona de nenes que estan sent entrenades per professionals en la Rails Foot Academy (RFA) a Yaundé. Va ser creada el gener per fomentar el talent futbolístic femení en un país on molts segueixen veient aquest esport com una cosa d'homes.

"Acostumava a entrenar amb nois, per això hi havia exercicis que no em deixaven fer perquè sóc una noia", assenyala Asheri, que explica com era considerada com més dèbil que els seus companys.

"Però aquí és un altre món, em van obligar a fer abdominals, em van obligar a fer tota la feina més dura fins que una arriba al nivell en el qual a vegades salten les llàgrimes juntament amb la suor", afegeix.

L'acadèmia rep el seu nom de les vies del tren que envolten el terreny de joc i es converteixen en graderies informals per als espectadors locals, que es concentren per veure els equips de noies jugar contra els de nois.

L'interès mundial pel futbol femení va en augment i la FIFA espera més de 1.000 milions d'espectadors durant el Mundial Femení que se celebra el juny. La selecció nacional camerunesa, coneguda com les 'Lleones indomables', és una de les tres africanes que s'ha qualificat.