Actualitzat 18/6/2020 11:50:47 +00:00 CET

Pequín registra 21 casos més de coronavirus després del rebrot en un mercat de la ciutat

Dave Tacon - Archivo

PEQUÍN, 18 juny (XINHUA/EP) -

El Ministeri de Salut de la Xina ha registrat 28 casos més de coronavirus aquest dijous, 21 dels quals a Pequín, relacionats amb el nou focus de contagi que s'ha originat en un mercat majorista del districte sud-oest de Fengtai, i que ha provocat el tancament parcial de la capital i la implantació del nivell dos d'alerta sanitària.

Pequín ha confirmat 159 contagis des del cap de setmana que ha obligat a tancar escoles, confinar alguns districtes, cancel·lar vols, reestringir el transport públic i, fins i tot, aturar momentàniament les importacions de salmó, després que alguns mitjans alertessin que el virus s'hauria localitzat en una de les peixateries del mercat de Xinfadi.

Les autoritats sanitàries han precisat que a més dels 21 casos de Pequín, se n'han registrat tres més de transmissió local, dos a la província de Hebei i un al municipi de Tianjin, totes dues regions al nord-est del país.

D'altra banda, quatre procedeixen de l'estranger. La xifra total de contagis ascendeix a 83.293. El nombre de morts es manté un dia més en 4.634.

Fins dimecres, 265 persones es troben en tractament mèdic, nou de les quals en estat greu, tot i que quinze pacients més han estat donats d'alta. En total, 78.394 persones han sortit de l'hospital després de superar la malaltia.

Les autoritats sanitàries han presentat un total de 1.860 casos importats de coronavirus, 1.769 dels quals han estat donats d'alta i 91 estan hospitalitzats.

A més, 5.220 persones encara es troben en observació mèdica després d'haver tingut contacte amb algun pacient infectat, tot i que 153 van ser donats d'alta dimecres.

Durant les darreres 24 hores, s'han confirmat vuit casos asimptomàtics, dos dels quals importats. Així, 111 persones que no presenten símptomes de la malaltia, inclosos 63 de l'estranger, continuen en observació mèdica.

Finalment, han indicat que Hong Kong fins ara ha registrat 1.120 contagis, amb quatre morts i 1.071 persones donades d'alta, i que a Macau s'han pogut recuperar les 45 persones que havien contret la malaltia.

Contador