Actualitzat 5/12/2019 14:46:54 +00:00 CET

Pelosi anuncia l''impeachment' contra Trump a la Cambra de Representants dels EUA

Nancy Pelosi
Stefani Reynolds

WASHINGTON, 5 des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, ha anunciat aquest dijous que la cambra baixa activarà el procés de destitució parlamentària ('impeachment') contra el president del país, Donald Trump, per les pressions a Ucraïna per investigar el fill de l'exvicepresident nord-americà Joe Biden.

"Els fets són incontestables. El president va abusar del seu poder en benefici propi a costa de la nostra seguretat nacional en paralitzar l'ajuda militar i una reunió crucial al Despatx Oval a canvi de l'anunci d'una investigació", ha afirmat Pelosi, en una declaració solemne des del Capitoli.

"Si permetem que el president estigui per sobre de la llei, llavors segurament posarem en perill la nostra República", ha advertit la dirigent demòcrata. "Als Estats Units, ningú no està per sobre de la llei", ha proclamat.

L''impeachment' es resoldrà a la Cambra de Representants amb una votació a favor o en contra de la destitució del president del país pels càrrecs que presenti la Comissió Judicial.

Posteriorment, el procediment continuarà al Senat, controlat per una majoria republicana, on se celebrarà un judici polític en el qual Trump confia aconseguir el suport de la majoria dels senadors. Si la cambra baixa impugna Trump com a president però el Senat li fa costat, el mandatari seguirà en el càrrec.

La investigació de l''impeachment' se centra en les pressions de Trump i el seu entorn al Govern d'Ucraïna perquè investigués Hunter Biden, el fill de Joe Biden, pel seu paper en una empresa gasística ucraïnesa.