El Parlament iranià declara el Pentàgon i l'Exèrcit dels EUA organitzacions terroristes

Publicat 7/1/2020 12:12:19CET
Parlamentaris iranians coregen eslògans contra els EUA després de la mort de Qasem Soleimani
-/ICANA /dpa

MADRID, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

El Parlament iranià ha aprovat aquest dimarts una resolució en què declara el Pentàgon i totes les forces armades nord-americanes com una organització terrorista, i ha desbloquejat una partida de 200 milions de dòlars per venjar la mort del general Qasem Soleimani.

La moció és una modificació de la que es va aprovar a l'abril i que considerava el Comandament Central de l'Exèrcit nord-americà com una entitat terrorista que opera al Pròxim Orient, en resposta a la decisió dels Estats Units d'incloure en la seva llista d'organitzacions terroristes la Guàrdia Revolucionària iraniana.

Alhora, els parlamentaris iranians han desbloquejat una partida de 200 milions de dòlars del fons nacional de desenvolupament per destinar-la a Força Quds de la Guàrdia Revolucionària, l'òrgan que dirigia Soleimani, segons ha anunciat Ali Larijani i informa l'agència de notícies Mehr.

El president del Parlament ha aclarit que el líder suprem del país, Ali Khamenei, ha donat permís per desbloquejar aquesta partida per als "responsables de la resistència a nivell regional".

Contador