Publicat 30/6/2020 17:28:55 +02:00CET

El Pakistan diu que "no hi ha dubte" que l'Índia és responsable de l'atac contra la Borsa a Karachi

El primer ministre del Pakistan, Imran Jan
-/Iranian Presidency/dpa - Archivo

MADRID, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El primer ministre del Pakistan, Imran Khan, ha afirmat aquest dimarts que "no hi ha cap dubte" de la responsabilitat de l'Índia en l'atac que un grup separatista balux va executar contra la seu de la Borsa del Pakistan a Karachi.

"El que va passar a Bombai, volien fer el mateix. Volien propagar la incertesa. No tenim dubtes que això ho va fer l'Índia", ha dit en referència als atemptats del 2008, que es van saldar amb 160 morts.

Khan ha aplaudit els agents que van morir en l'atac i ha ressaltat que "es van sacrificar i per impedir un incident greu, que havia planificat l'Índia per desestabilitzar el Pakistan", segons ha recollit el diari pakistanès 'Dawn'.

"Les nostres agències han evitat almenys quatre intents d'atemptat terrorista a gran escala, dos dels quals als afores d'Islamabad", ha manifestat.

L'atac el van perpetrar quatre milicians armats amb fusells automàtics que van irrompre dins el recinte de la seu de la Borsa del Pakistan a Karachi, tot i que els agents i guàrdies de seguretat van evitar que entressin a l'edifici.

L'Exèrcit d'Alliberament Baluxí (ELB) va reivindicar l'atemptat amb un missatge en el qual va assegurar que diversos milicians de la Brigada Mayid havien dut a terme un "atac de martiri" contra la Borsa del Pakistan.

Hores després de l'atac, el ministre d'Exteriors, Shah Mahmood Qureshi, va ressaltar que Islamabad "ha advertit diverses vegades del terrorisme amb suport estranger", en una aparent crítica a l'Índia.

Jan va titllar de psicópata el seu homòleg indi, Narendra Modi, dies després que Nova Delhi anunciés que expulsarà la meitat dels treballadors de la legació diplomàtica del Pakistan per uns "actes d'espionatge".

Contador