Actualitzat 09/04/2020 14:23

Oxfam alerta que la crisi podria precipitar a la pobresa 500 milions de persones

Voluntaris informen sobre el coronavirus en un barri de Knia
Billy Mutai/SOPA Images via ZUMA / DPA

MADRID, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

L'impacte econmic del coronavirus sumir 500 milions de persones en la pobresa segons l'estimació a la qual han arribat investigadors del Kings College London i la Universitat Nacional d'Austrlia a petició d'Oxfam, que fa una crida a adoptar mesures urgents per ajudar els pasos en desenvolupament.

Segons adverteix l'ONG, l'anlisi que han fet els experts apunta que la parlisi econmica que han provocat les mesures que han adoptat gran part dels governs per frenar la propagació del covonavirus podria sumir en la pobresa entre el 6 i el 8 per cent de la població mundial.

Aquesta dada, subratlla Oxfam, podria endarrerir una dcada la lluita contra la pobresa, fins i tot de 30 anys en algunes regions, com frica i Prxim Orient. A més a més, suposaria que després de la pandmia més de la meitat de la població mundial podria viure en condicions de pobresa.

Segons el Banc Mundial, 3.400 milions de persones vivien amb menys de 5,5 dlars al dia el 2018, i com adverteix el director executiu d'Oxfam, José María Vera, "on les persones ja s'enfrontaven a grans dificultats amb prou feines hi ha xarxes de seguretat per evitar que caiguin en la pobresa".

Segons subratlla Oxfam, al comenament de la crisi l'Organització Internacional del Treball (OIT) va estimar una destrucció de 25 milions de llocs de treball al món, més que durant la crisi econmica del 2008, per els experts preveuen que només als Estats Units es podrien perdre 37 milions d'ocupacions.

De la seva banda, el Programa de l'ONU per al Desenvolupament (PNUD) calcula que a frica es podrien destruir gairebé la meitat dels llocs de treball, mentre que les previsions indiquen que, en l'mbit mundial, els treballadors podrien patir una prdua d'ingressos de fins a 3,4 bilions de dlars.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés