Actualitzat 25/8/2014 9:48:56 +00:00 CET

Nou de cada deu habitants de Gaza volen la pau amb Israel

Palestinos que huyen del bombardeo israelí en la Franja de Gaza
Foto: UNRWA.ORG/EP

Més del 85% de la població de la Franja rebutja les accions d'Estat Islàmic

JERUSALEM, 25 Ago. (EUROPA PRESS)

Al voltant de nou de cada deu ciutadans de la franja de Gaza estan a favor de signar un acord durador de pau amb Israel, tot i que descarten el desarmament de les milícies palestines, precisament una de les principals reivindicacions del Govern de Benjamin Netanyahu.

   Així ho recull un sondeig elaborat pel Centre Palestí d'Opinió Pública i en què un 93% dels mil enquestats diuen estar en contra del desarmament. Més d'un 90% consideren que la "resistència" està preparada per resistir els embats d'Israel, que el passat 8 de juliol va llançar l'operació 'Marge Protector'.

   Tot i això, un 88% volen una treva a llarg termini amb Israel per posar fi a una guerra que ha matat ja més de 2.100 palestins. Al voltant d'un de cada deu advoquen per un acord a mig termini, segons l'enquesta, de la qual informa l'agència de notícies palestina Maan.

   Respecte a la posició adoptada per altres països en el conflicte, un 80% ha qualificat de "negativa" la dels Estats Units, mentre que un 65% s'ha mostrat satisfet amb el paper d'Egipte, que ha exercit de mediador entre l'executiu israelià i les faccions palestines.

ESTAT ISLÀMIC

   El sondeig també analitza quina és l'opinió de la població de la franja de Gaza en relació amb Estat Islàmic, la milícia sunnita que tracta d'expandir-se a Síria i Iraq amb l'objectiu de crear un nou califat. Netanyahu va equiparar fa poc les accions d'aquest grup amb les del Moviment de Resistència Islàmic (Hamas).

   Més del 85% de les persones entrevistades ha dit estar en contra de les activitats d'Estat Islàmic, anteriorment conegut com a Estat Islàmic de l'Iraq i Síria (ISIS).