Actualitzat 05/12/2014 10:09

ONU: La demolició de cases palestines viola els drets humans

MADRID, 5 Dic. (EUROPA PRESS)

El coordinador humanitari de les Nacions Unides, James W. Rawley, ha afirmat aquest dijous que la demolició d'habitatges de palestins com a càstig per part d'Israel viola els Drets Humans i danya "la situació ja fràgil", motiu pel qual ha demanat a Tel Aviv que posi fi a aquestes pràctiques.

   "Els enderrocs com a càstig són un tipus de càstig col·lectiu que sanciona persones per actes que no han comès. Deixen sense habitatge persones innocents. L'impacte sobre nens, dones i ancians és especialment devastador", ha valorat.

   L'ONU ha documentat un increment d'aquestes mesures per part del Govern d'Israel enmig de l'increment de la violència a Jerusalem Est i Cisjordània, cosa que ha provocat les crítiques per part de l'organisme internacional.

   Les autoritats israelianes han enderrocat o segellat un mínim de set habitatges a Jerusalem Est, el campament de refugiats d'Askar i Hebron com a resposta a aquests atacs, mentre que treballen en la demolició d'altres cases després de l'atac executat a final de novembre en una sinagoga de Jerusalem.

   Així, l'ONU ha assegurat que aquestes demolicions han provocat el desplaçament de 34 persones, entre les quals hi ha 16 nens, entre l'1 de juny i el 30 de novembre d'enguany, i sis famílies més estan en risc de desplaçament.

   "Aquestes demolicions s'han d'acabar. Contravenen el Dret Internacional i minen la situació ja fràgil. Les violacions de Drets Humans no són només un símptoma del conflicte continuat, sinó que també hi contribueixen", ha reblat Rawley.

   La pràctica es considera oficialment una mesura de "contenció", tot i que un comitè militar israelià va concloure el 2005 que aquesta política no impedia els atacs palestins contra els israelians.

   De fet, aquest comitè va afirmar que aquests enderrocs d'habitatges provocava un increment dels atacs, i va considerar que aquesta classe de comportaments suposava un "precedent perillós" que podria ser contraproduent per al futur d'Israel.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés