Publicat 13/8/2020 10:16:25 +02:00CET

O.Pròxim.- Israel bombardeja objectius de Hamás en resposta al llançament de globus des de Gaza

Mural a la Franja de Gaza
ASHRAF AMRA / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

MADRID, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

Les Forces Armades d'Israel han atacat aquest dijous de matinada suposats objectius de Hamás a la Franja de Gaza, en resposta al llançament de globus incendiaris des del territori costaner, tal com ha vingut ocorrent en aquests últims dies.

L'Exèrcit ha denunciat en Twitter que aquests llançaments es van repetir el dimecres i van provocar incendis a la zona sud del país, encara que sense provocar danys personals. "En resposta, hem atacat objectius de Hamás a Gaza, entre ells un complex militar, infraestructura subterrània i llocs d'observació", ha explicat.

Les autoritats israelianes han advertit que Hamás, que controla la Franja des de l'any 2007, és "responsable" del que pugui ocórrer. El primer ministre, Benjamin Netanyahu, ja va avisar aquesta setmana que els milicians palestins pagarien "un preu molt alt" per aquest "terrorisme amb globus", intensificat en l'última setmana.

D'altra banda, la Coordinadora d'Activitats del Govern als Territoris (COGAT) ha anunciat la reducció de 15 a vuit milles la zona de pesca de la Franja i la suspensió de la importació de combustible, també en resposta al llançament de globus i argumentant que està en joc la seguretat de la zona, segons l'agència de notícies DPA.

També aquesta setmana, les autoritats israelianes van suspendre el pas de mercaderies a través de l'encreuament de Kerem Shalom, de tal forma que solament està permesa l'entrada a la Franja de Gaza de béns de caràcter humanitari.