Publicat 31/1/2019 12:03:02 +01:00CET

Una ONG eleva a 939 els detinguts en les protestes de Veneçuela, amb més de 750 encara sota custòdia

Desplegament policial a Caracas
Elyxandro Cegarra/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

Almenys 939 persones han estat detingudes des de l'inici de les mobilitzacions socials a Veneuela el passat 21 de gener, segons un nou balan de l'ONG Foro Penal, que manté que 755 persones segueixen "privades de llibertat".

El balan, actualitzat fins a la nit d'aquest dimecres, eleva les dades de dimarts de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans, que va confirmar la detenció de més de 850 persones, entre elles 77 menors d'edat, des del 21 de gener.

El balan de les Nacions Unides inclou 696 detencions dutes a terme només el 23 de gener, la qual cosa constitueix la xifra més elevada de detinguts a Veneuela en un únic dia durant els darrers 20 anys. A més, una desena de periodistes han estat detinguts durant els darrers dies, entre ells tres reporters de l'agncia de notícies EFE.

L'Alt Comissionat també va confirmar en el seu informe almenys 43 morts en el marc de les protestes iniciades la setmana passada, tant a les manifestacions com als escorcolls i saquejos, per la qual cosa ha instat el Govern de Nicolás Maduro a investigar un possible ús excessiu de la fora i a depurar responsabilitats.