Obren els col·legis electorals a Croàcia per a les eleccions presidencials

Publicat 22/12/2019 9:45:35CET
La presidenta de Croàcia, Kolinda Grabar-Kitarovic
-/EPP/dpa - Archivo

BELGRAD (SÈRBIA), 22 des. (DPA/EP) -

Els col·legis electorals de Croàcia han obert aquest diumenge a les 07.00 hores per a les eleccions presidencials en què la titular actual, Kolinda Grabar-Kitarovic, i el seu principal opositor, l'ex-primer ministre Zoran Milanovic, van molt igualats.

En concret, Grabar, amb el suport del Govern conservador de la Unió Democràtica Croata (HDZ), aconseguiria el 28,3 per cent dels vots, mentre que Milanovic, del Partit Socialdemòcrata de Croàcia (SPD), aconseguiria el 26,6 per cent.

No obstant això, tots dos estan lluny d'obtenir més del 50 per cent dels vots emesos que es necessiten per evitar una segona volta, prevista pel 5 de gener.

Per la seva banda, el popular cantant de tendència dretana i que es presenta com a independent després de desertar de l'HDZ, Miroslav Skoro, va tercer en els sondejos amb el 20,7 per cent dels vots.

El càrrec de president és fonamentalment cerimonial a Croàcia, però una victòria de l'HDZ o de l'SPD, que dominen per complet l'escena política croata, enviaria un fort senyal a favor del partit guanyador abans de les eleccions parlamentàries del 2020.

Els col·legis electorals romandran oberts fins a les 19.00 hores.

Contador