Noves protestes a dues universitats de Teheran contra les autoritats després de l'abatiment de l'avió ucraïnès

Publicat 12/1/2020 15:57:32CET
Vigília a Teheran
Rouzbeh Fouladi/ZUMA Wire/dpa

TEHERAN, 12 gen. (DPA/EP) -

Dues universitats de l'Iran han estat escenari per segon dia consecutiu de protestes contra el Govern i l'Exèrcit iranians després de l'abatiment per error d'un avió ucraïnès amb 176 passatgers a bord en el marc de la tensió amb els Estats Units i amb el factor afegit que suposa la crisi econòmica al país a causa de les sancions nord-americanes.

Segons l'agència de notícies iraniana ISNA, centenars de persones s'han congregat a les universitats de Shahid Beheshti i Allameh Tabataba'i per a noves vigílies i crits contra les autoritats.

Molts dels manifestants demanaven als responsables que dimitissin, d'acord amb el mitjà iranià, mentre el Govern ha promès que els responsables acabaran davant la justícia.

Aquestes noves protestes tenen lloc després que milers de manifestants sortissin aquest dissabte als carrers de Teheran per protestar contra el règim, segons un vídeo de la cadena nord-americana CNN.

En l'enregistrament, difós per un activista iranià, Alireza Azami, des dels Països Baixos, es pot veure una multitud concentrada davant de la porta principal des de l'Universitat Amirkabir de Teheran cridant "Khamenei té vergonya. Ves-te'n del país".

Contador