Publicat 11/1/2020 17:32:12 +01:00CET

El nou sultà d'Oman promet continuar amb una política exterior "de mediació i no d'interferència"

El nou sultà d'Oman, Haitham bin Tariq Al Said i el príncep Guillem d'Anglaterra
Tim Rooke/PA Wire/dpa - Archivo

MASCATE, 11 gen. (DPA/EP) -

El nou sultà d'Oman, Haitham bin Tariq Al Said, s'ha compromès a mantenir la política mediadora del seu predecessor, el mort sultà Qabus, basada en "la coexistència pacífica i la no interferència", segons ha fet saber en el seu discurs d'assumpció de regència.

"Seguirem les línies de la política exterior del mort sultà, basades en la coexistència pacífica, en el bon veïnatge, i en la no interferència en els assumptes interns d'altres països, així com el respecte a la seva sobirania i la defensa de la cooperació internacional", ha declarat qui va ser ministre de Patrimoni i primer del sultà Qabus, que ha mort aquest dissabte.

El sultà Haitham succeeix el seu predecessor, considerat el governant més longeu de la regió del golf Pèrsic, després de jurar el seu càrrec davant el Consell de Govern del país.

L'elegit, de 65 anys, era el nom que figurava en el testament del mort sultà, com s'ha donat a conèixer en la lectura de les seves darreres voluntats que ha tingut lloc aquest matí en el Consell de Defensa del país, com mana la tradició.

El nou sultà és considerat com un expert diplomàtic i un individu molt proper al procés de presa de decisions de la cúpula de Govern.

De fet, els experts ja avançaven que la seva elecció tenia un sentit clarament continuista que no suposarà un canvi destacat en el rumb de la política, tant nacional com a domèstica, del sultanat, segons explica el professor del Centre d'Estudis del Golf de la Universitat de Qatar, Mahjoob Zweiri, a la cadena panàrab Al Yazira.

L'agència omanita ONA també ha informat que la cort d'Oman ha declarat un dol oficial de tres dies i s'interrompran les activitats laborals públiques i privades. A més, les banderes romandran a mitja asta durant 40 dies.