Publicat 17/5/2019 10:35:17 +02:00CET

Noruega confirma una "fase exploratòria" del diàleg entre el Govern de Maduro i l'oposició

Venezuela.- Noruega recibe a representantes de Gobierno y oposición de Venezuela en un intento de acercamiento
REUTERS

MADRID, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern de Noruega ha confirmat aquest divendres que ha encetat contactes entre diversos representants de l'Executiu de Nicolás Maduro i de l'oposició, una "fase exploratòria" amb la qual el país nòrdic espera contribuir a un acostament entre les dues parts.

"Noruega informa que ha tingut contactes preliminars amb representants dels principals actors polítics de Veneçuela, en una fase exploratòria, amb l'objectiu de trobar una solució a la situació del país", ha explicat el Ministeri d'Exteriors en un comunicat.

El Ministeri noruec ha aplaudit en aquesta nota els "esforços" dels diferents delegats i ha reiterat la seva disposició a "continuar donant suport per trobar una solució pacífica" a la crisi política i social que travessa Veneçuela.

Per part del Govern veneçolà han acudit a Noruega el ministre de Comunicació, Jorge Rodríguez, i el governador de Miranda, Héctor Rodríguez, segons han assenyalat l'agència Reuters i la cadena NRK. El mateix Maduro va confirmar aquest dimecres que el portaveu governamental es troba fora de Veneçuela en "una missió molt important", encara que no va donar-ne detalls.

L'oposició ha estat representada pel segon vicepresident de l'Assemblea Nacional, Stalin González, del partit polític Un Nuevo Tiempo, integrat en la coalició opositora Mesa de Unidad Democrática (MUD), i els assessors Gerardo Blyde, exdiputat i exalcalde, i Fernando Martínez Mottola, exministre del Govern de Carlos Andrés Pérez.

L'autoproclamat "president interí" de Veneçuela, Juan Guaidó, també ha confirmat que Noruega està mirant d'impulsar una "mediació" entre el Govern de Nicolás Maduro i l'oposició per resoldre la crisi política, si bé ha aclarit que no serà una "negociació falsa".