Publicat 17/6/2019 10:15:12CET

Normalitzat el servei després de l'apagada que ha afectat l'Argentina i els països veïns

Apagón en Argentina
GETTY

Les tempestes i una fallada del Sistema Argentí d'Interconnexió serien l'origen de l'apagada

BUENOS AIRES, 17 juny (EUROPA PRESS) -

Una fallada en el sistema d'interconnexió elèctrica ha deixat sense subministrament tot l'Argentina, tot l'Uruguai i diverses parts del sud del Brasil, el Paraguai i algunes ciutats de Xile, segons han informat les empreses elèctriques afectades. El servei s'ha restablert ja per complet en la majoria de les zones afectades.

"Una fallada massiva en el sistema d'interconnexió elèctrica va deixar sense energia tot l'Argentina i l'Uruguai. Ampliarem amb més informació", ha publicat la distribuïdora argentina Edesur, la primera a informar sobre els fets.

Els talls es van produir poc després de les 7.06 hores del matí d'aquest diumenge (12.06, hora peninsular espanyola), quan encara no havia clarejat, i ha durat diverses hores en la majoria de les regions afectades.

L'apagada, segons el Ministeri d'Energia argentí, es deu al fet que "les tempestes del litoral van treure del sistema algunes línies de Yacyretá-Salto Grande", la qual cosa va provocar "el col·lapse del Sistema Argentí d'Interconnexió (SADI)". Concretament seria a causa d'una fallada en la connexió entre les centrals de Yacyretá i Salto Grande, al litoral argentí.

Unes deu hores després de l'incident l'elèctrica Edesur ha informat que ha normalitzat el servei. "Edesur ha reposat el servei al 100% dels clients afectats per la fallada del sistema d'interconnexió, externa a la distribuïdora", ha informat.

L'Administració Nacional d'Usinas i Transmissions Elèctriques de l'Uruguai (UTE), ha assenyalat com a origen de l'apagada "un desperfecte a la xarxa argentina" que va afectar el sistema interconnectat i "va deixar sense servei tot el territori nacional, així com diverses províncies del veí país".

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms

 3. 3

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) ofereix 200 places d'estacionament gratuït a sanitaris

 4. 4

  Coronavirus.- Educació fixa tenir en compte la situació de cada alumne en avaluar el confinament

 5. 5

  L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per empreses i autònoms