Publicat 20/5/2014 12:29:42 +02:00CET

Israel envia experts a Nigèria per ajudar a localitzar les nenes segrestades per Boko Haram

JERUSALEM, 20 maig (Reuters/EP) -

Israel ha enviat un equip d'experts en servei d'informació secreta a Nigèria per ajudar en la recerca de les més de 200 nenes segrestades el mes passat per la secta islamista Boko Haram, segons han confirmat aquest dimarts fonts oficials.

L'equip, compost per personal amb experiència en l'alliberament d'ostatges, s'unirà a l'esforç internacional per trobar les escolars. "No són tropes operatives, són allà per assessorar", ha assenyalat un oficial israelià que ha preferit mantenir l'anonimat.

El primer ministre israelià, Benjamí Netanyahu, va aprovar l'enviament de l'equip especial la setmana passada després de parlar amb el president de Nigèria, Jonathan Goodluck. Israel, que manté acords de defensa amb diversos països africans, va vendre a Nigèria vehicles aeris no tripulats (UAV). El mes de setembre passat, les autoritats israelianes van enviar assessors a Kènia per ajudar a alliberar un centre comercial de Nairobi que havia estat ocupat per milicians de l'organització islamista somali Al Shabaab.

Els Estats Units estan fent tant vols tripulats com no tripulats sobre Nigèria per intentar trobar alguna evidència sobre el parador de les nenes, el segrest de les quals ha provocat un lament a tot el món i ha provocat que la comunitat internacional pressioni Goodluck perquè negociï amb els terroristes.

La secta islamista Boko Haram ha posat fi a la vida de milers de persones en la seva lluita per instaurar un Estat islàmic al nord de Nigèria, habitat majoritàriament per musulmans.