Publicat 11/8/2020 15:35:20 +02:00CET

El Níger amplia l'estat d'emergència després de l'assassinat de sis cooperants francesos i dos nigerins

   MADRID, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

   El Govern del Níger ha ampliat l'estat d'emergència a noves zones després de l'assassinat el cap de setmana de vuit persones, entre elles sis cooperants francesos, a la zona oest del país, la qual cosa suposarà també límits a l'accés a llocs turístics.

   Les sis víctimes franceses treballaven per a l'ONG ACTED i es trobaven de vacances durant una visita a la reserva natural de Kouré, a la regió de Tillaberi. Al costat d'ells, també van perdre la vida el conductor del vehicle en el qual viatjaven i un guia, tots dos de nacionalitat nigerina.

   El Consell Nacional de Seguretat nigerins, encapçalat pel president, Issoufou Mahamadou, va acordar a última hora del dilluns ampliar a tota la regió de Tillaberi l'estat d'emergència, que ja estava en vigor en parts d'aquesta zona i en el conjunt de Diffa, ha informat la Presidència a Twitter.

   El Govern, que respon així els successos tràgics" del diumenge, ha advocat també per facilitar les investigacions sobre el terreny. Per això ha suspès l'accés als enclavaments de Kouré on es troben les girafes, principal atractiu turístic de la zona.

   "S'han mobilitzat totes les forces de defensa i seguretat amb l'objectiu de dur davant la justícia als criminals", ha afirmat l'oficina de Mahamadou. La Fiscalia antiterrorista també ha obert la seva pròpia investigació sobre el succés.