Publicat 27/12/2019 10:48:12 +01:00CET

Netanyahu guanya amb comoditat les primàries del seu partit

El primer ministro de Israel, Benjamin Netanyahu, durante una reunión de su equipo de Gobierno celebrada en Jerusalén.
REUTERS / POOL NEW

JERUSALEM, 27 des. (Reuters/EP) -

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha aconseguit aquest divendres una victòria còmoda en les primàries del seu partit, el Likud, i ha obtingut el 72,5 per cent dels vots.

Netanyahu reforça així la seva posició en el partit, que havia estat en dubte després de no haver arribat a cap acord al novembre amb el líder opositor del partit Blau i Blanc, Benjamin Gantz, per formar un govern de coalició.

Les crítiques contra Netanyahu van augmentar en el Likud arran de la seva imputació per corrupció i els resultats en els comicis de l'abril i el setembre, que van deixar el bloc dretà sense possibilitat de sumar majoria a la Knesset.

"Gràcies als amics i membres del Likud per la seva confiança, suport i amor. Amb l'ajuda de Déu i la vostra, lideraré el Likud a una gran victòria en les properes eleccions i continuaré liderant l'estat d'Israel en el seu camí a assoliments sense precedents", havia escrit en el seu compte de Twitter després de conèixer un sondeig a peu d'urna que el donava com a guanyador.

El seu rival, Gideon Saar, que ha obtingut el 27,5 per cent dels suports, ha admès la seva derrota i ha ofert el seu suport a Netanyahu per al futur "pel bé del Likud en les eleccions generals", ha dit a través del seu compte de Twitter.

Les properes eleccions a Israel tindran lloc el 2 de març del 2020, arran d'un acord entre el Likud i Blau i Blanc, al qual va donar suport el Parlament després de la votació en la qual es va dissoldre el 12 de desembre.