Publicat 6/9/2020 19:37:43 +02:00CET

El negociador britànic pel Brexit assegura que no tenen por a no tancar un acord comercial amb la UE

Banderes britàniques enfront del Parlament de Londres
2019 GETTY IMAGES / JACK TAYLOR - Archivo

   La vuitena ronda de negociacions entre el Regne Unit i la UE comença aquest dimarts

   MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

   El negociador cap del Regne Unit pel Brexit, David Frost, ha assegurat que el Govern britànic no té "por" a renunciar a les negociacions i no aconseguir un acord comercial amb la UE que entri en vigor el 2021.

   En una entrevista al 'Mail on Sunday', ha rebutjat que la UE controli la moneda i la política britànica: "D'això va ser un país independent. Això és el que va votar el poble britànic i això és el que passarà al final d'aquest any".

   "Volem recuperar lsa competències per controlar les nostres fronteres i això és el més important", i ha advertit que el Govern està "totalmetne disposat" a tancar les negociacions sense un acord formal. "No serem un Estat clientelar. No acceptarem limitacions que ens lliguin a la forma a la qual la UE fa les coses", ha afegit.

   Si no hi ha acord, acabaria el període de transició pel qual el Regne Unit respecta la gran majoria de normes de la UE, a canvi d'accés al mercat continental.

   Aquest dimarts comença la vuitena ronda de contactes informals entre Frost i el negociador de la UE, Michel Barnier, qui ha retret a Londres la seva falta de voluntat per fer concessions. Continuen les diferències en qüestions com la pesca o el suport que podria donar el Tresor britànic a les empreses.

   Aquest mateix diumenge, el ministre d'Afers exteriors, Dominic Raab, ha assegurat en la BBC que "és el millor moment per a la UE si vol aconseguir un acord", ja que la pesca i l'ajuda estatal "són els dos únics punts que ens frenen".

Contador