Publicat 25/7/2019 11:06:51 +02:00CET

Mueller assegura que Trump va demanar al seu equip que falsifiqués documents rellevants per a la investigació

L'exfiscal especial Robert Mueller.
Douglas Christian/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

L'exfiscal especial nord-americà Robert Mueller ha assegurat aquest dimecres davant la Comissió Judicial de la Cambra de Representants dels Estats Units que el president, Donald Trump, va demanar al seu equip que falsifiqués documents i registres que poguessin ser rellevants per a la investigació que ell mateix encapçalava.

A la pregunta que li ha formulat el congressista demòcrata Cedric Richmond, sobre si era "just dir" que Trump "va mirar de protegir-se a ell mateix i va demanar al seu equip que falsifiqués documents importants per a la perquisició", Mueller ha respost que "aquest seria el resum", segons ha informat el diari local 'The Hill'.

Sobre la possibilitat que aquest tipus d'accions estiguessin relacionades amb la preocupació de Trump d'haver incorregut en un possible delicte d'obstrucció a la Justícia, Mueller ha asseverat que "és cert" que considera que el dirigent mirava d'encobrir alguna cosa.

"És correcte dir que el president sabia que estava demanant a Don McGahn que negués uns fets que havia defensat que eren certs?", ha expressat Richmond. L'exfiscal especial ha assentit en aquest punt, relacionat amb l'exadvocat de la Casa Blanca Don McGahn. La relació entre Trump i McGahn és un dels 10 assumptes que investiga l'equip de Mueller com a possible obstrucció a la Justícia.

L'exdirector de l'FBI, que es va passar 22 mesos investigant la ingerència russa en les eleccions presidencials del 2016, inclòs el comportament de Trump com a candidat i el del seu equip, ha comparegut primer davant de la Comissió Judicial de la Cambra de Representants i posteriorment davant de la Comissió d'Intel·ligència.

el més llegit

 1. 1

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 2. 2

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 3. 3

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 4. 4

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dilluns que el passat