Publicat 19/2/2019 10:08:07 +01:00CET

El Moviment 5 Estrelles vota en contra de jutjar Salvini pel bloqueig dels migrants

Matteo Salvini
REUTERS / REMO CASILLI

ROMA, 19 febr. (DPA/EP) -

Els membres del Moviment 5 Estrelles (M5S), un dels dos que conforma la coalició de Govern a Itlia, han votat aquest dilluns en una enquesta per protegir el ministre de l'Interior, Matteo Salvini, d'un judici per crrecs de segrest relacionats amb les seves dures polítiques migratries.

Els resultats han estat un gran alleujament per al vice-primer ministre itali Luigi di Maio, perqu un resultat negatiu podria haver provocat una crisi governamental.

Segons el Moviment 5 Estrelles, més de 52.000 membres del partit han participat en la votació.

Encara que la decisió final quedar a mans del comit de direcció del partit, el M5S ha volgut conixer l'opinió dels seus militants, en una enquesta que ha estat activa des de les 10.00 fins a les 19.00 un dia abans que el seu comit es pronunci finalment sobre la immunitat de Salvini.

La decisió d'aquest comit queda a l'espera de la decisió final del ple del Senat itali, el proper 24 de mar.

El vice-primer ministre d'Itlia i líder del M5S, Luigi de Maio, va acabar oferint a principis de mes als migrants atrapats en el vaixell entrar al país, cosa que va suposar un desafiament al ministre de l'Interior i al tancament dels ports italians que va decretar el passat mes de juny.