Publicat 8/10/2019 10:44:41 +02:00CET

Moreno trasllada la seu del Govern de l'Equador a Guayaquil en el marc de les protestes

El president de l'Equador, Lenín Moreno.
TWITTER - Archivo

MADRID, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Equador, Lenín Moreno, ha traslladat aquest dilluns la seu del Govern del país a la localitat de Guayaquil, que es troba a 421 quilòmetres al sud-oest de Quito, la capital equatoriana, en el marc de les protestes que van esclatar la setmana passada, segons ha informat la cadena Telesur.

Moreno, que ha comparegut acompanyat del comandament militar i del vicepresident de l'Equador, ha afirmat que les mobilitzacions que viu el país sud-americà des del passat 3 d'octubre, que de moment han deixat un mort, "no són manifestacions de descontentament".

"Els saquejos, el vandalisme i la violència demostren que hi ha un intent de trencar l'ordre democràtic", ha sostingut el dirigent.

Moreno va anunciar el passat 2 d'octubre una sèrie de mesures per "reactivar" l'economia, entre elles eliminar els subsidis als combustibles i reduir prestacions salarials als treballadors públics contractats de manera temporal.

Així mateix, el president ha reiterat el respecte al dret a la protesta. Aquest mateix dilluns, els manifestants han ocupat la Governació de la província de Bolívar, al centre del país.

D'altra banda, a Quito les jornades de l'aturada nacional continuen, i els efectius de la Policia han desplegat tancs, així com agents per reforçar la seguretat al voltant de la seu del Govern equatorià, davant l'arribada de milers de representants indígenes que s'uniran a les protestes antigovernamentals.

Fins ara, una persona ha mort i un total de 477 han estat detingudes, sobretot per "actes vandàlics", en el marc de les protestes, segons la ministra d'Interior de l'Equador, María Paula Romo.

Moreno, que va declarar l'estat d'excepció durant 60 dies en els quals es restringiran alguns drets i llibertats fonamentals, ha ofert diàleg als manifestants, però ha aclarit que no farà marxa enrere en la reforma econòmica.