Publicat 2/8/2020 13:08:08 +02:00CET

Moren sis nens per l'explosió d'una bomba al nord de Burkina Faso

Soldats de Burkina Faso
MINISTERIO DE DEFENSA DE BURKINA FASO - Archivo

   MADRID, 2 ago. (EUROPA PRESS) -

   Almenys sis nens van morir el dissabte a causa de l'explosió d'una bomba en la localitat burkinesa de Tangaye, situada en el nord del país, quan treballaven controlant un ramat de bestiar a la zona.

   Fonts de seguretat citades pel portal burkinés de notícies Infowakat han informat que quatre nens més van resultar ferits a causa de l'explosió i han estat hospitalitzats en un centre de salut proper.

   L'incident va tenir lloc en un moment en el qual el país es prepara per a les últimes celebracions de la Festa del Sacrifici, coneguda com Tabaski al país. De moment cap grup ha reclamat l'autoria de l'atac.

   Burkina Faso ha registrat un fort augment d'atacs gihadistes en els últims anys, obra tant de la filial d'Al-Qaeda com de la d'Estat Islàmic a la regió. Els abusos de les forces de seguretat contra la població han ajudat aquests grups en les seves tasques de reclutament.

   Aquesta activitat ha contribuït també a incrementar la violència intercomunitaria i ha fet que florissin grups d'autodefensa, als quals el Govern burkinés ha sumat en els últims mesos a voluntaris perquè ajudin en la lluita antiterrorista. Més de 800.000 persones s'han vist desplaçades en el país com a resultat de tot això.

Contador