Actualitzat 2/12/2019 11:02:15 +00:00 CET

Moren més de 90 persones en els combats al nord-oest de Síria

Combates en Hama (Siria)
Mustafa Dahnon/dpa

BEIRUT, 2 des. (DPA/EP) -

Almenys 96 persones han mort com a conseqüència dels intensos combats registrats en les últimes 48 hores al nord-oest de Síria, segons ha informat aquest dilluns l'Observatori Sirià dels Drets Humans, que compta amb una àmplia xarxa d'informadors desplegats en territori sirià.

Segons aquesta organització, les forces del règim sirians, amb el suport de caces sirians i russos, s'han enfrontat a forces rebels en diversos punts a la zona rural del sud-est de la província d'Idlib durant aquest cap de setmana.

L'observatori ha dit que el balanç dels combats d'aquest cap de setmana és la pèrdua de vides més gran des de l'alto el foc impulsat per Rússia i que va entrar en vigor a finals d'agost. Segons activistes a Idlib, els combats i els intensos bombardejos de les forces governamentals sirianes han provocat una nova onada de desplaçaments des de la zona rural del sud-est de la regió cap a la frontera entre Síria i Turquia.

Els activistes han assegurat que les zones atacades han sofert centenars d'atacs aeris des de divendres. Idlib és una de les províncies amb més presència de forces rebels prop de la frontera amb Síria.

El 30 d'abril, el Govern sirià, amb el suport de l'aviació russa, va començar una ofensiva militar contra els rebels a les províncies d'Hama i d'Idlib, provocant la fugida de milers de persones a altres zones. Des de llavors, les forces del règim han recuperat el control de 66 zones a la franja sud d'Idlid i a la zona rural del nord d'Hama.