Publicat 14/2/2019 18:58:06CET

Moren almenys 30 policies per una explosió al Caixmir indi

36 Los Policías Muertos En Un Atentado Con Coche Bomba En La Cachemira India
REUTERS / STRINGER .

SRINAGAR, 14 febr. (Reuters/EP) -

Almenys 30 membres de la Policia paramilitar han mort per l'explosió d'un cotxe bomba a la zona de Caixmir controlada per l'Índia, un dia després que un altre atac ferís més d'una desena de nens a la mateixa regió, segons el balan preliminar ofert per les autoritats.

La bomba va esclatar al pas d'un autobús de les forces de seguretat. El periodista Mohamad Yunis, que va arribar a la zona poc després de l'explosió, ha explicat a Reuters que va veure cossos escampats en un radi de 100 metres al llarg de l'autopista.

Les autoritats han obert una investigació per esclarir el que ha passat, encara que el grup islamista Jaish-i-Mohammad (JeM) ja ha reivindicat l'autoria de l'atac, segons l'agncia de notícies GNS. El grup ha xifrat en diverses desenes les víctimes de l'atemptat.

El primer ministre indi, Narendra Modi, ha condemnat el "vil atac" i ha proms que els "sacrificis" de les forces de seguretat no seran en va. "Tota la nació és al costat de les famílies dels valents mrtirs", ha assenyalat en un missatge de Twitter.

La part de Caixmir a mans d'Índia ha patit brots de violncia durant anys i els enfrontaments entre les forces de seguretat i els insurgents van deixar més de 100 civils morts l'any passat. A JeM també se li va atribuir un atac contra el Parlament el 2001 que va derivar en el desplegament de tropes a la frontera amb el Pakistan.