Publicat 23/11/2019 18:34:39 +01:00CET

Morales denuncia la detenció "sense proves" del vicepresident del MAS, Gerardo García

Evo Morales, expresident de Bolívia.
Jair Cabrera Torres/dpa

MADRID, 23 nov. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de Bolívia, Evo Morales, ha denunciat noves "persecucions" contra els dirigents del seu partit Moviment al Socialisme (MAS), entre elles la detenció "sense proves" del vicepresident de la formació, Gerardo García, i acusacions contra la seva filla, de caràcter difamatori, per part de les autoritats del país.

Aquest dijous es va conèixer que la Fiscalia havia ordenat l'arrest de García i que havia dictat ordre de crida i cerca per a l'exministra de Comunicació, Wilma Alanoca, i del director de l'Agència de Govern Electrònic i Tecnologies de la Informació (AGETIC), Andrés Laguna.

"Aturin les detencions il·legals i injustes", ha demanat Morales, qui ha negat rotundament les acusacions d'enriquiment il·lícit abocades contra la seva filla Evaliz. "Una mostra més de les mentides i les difamacions a què acudeix el règim 'de facto'. Exigeixo que presentin una prova del suposat enriquiment il·lícit", ha escrit.

Morales va dimitir el passat 10 de novembre després que l'Organització d'Estats Americans (OEA) confirmés "irregularitats" en les eleccions presidencials del 20 d'octubre, els resultats oficials de les quals li concedien un quart mandat.

Dies després va arribar a Mèxic, on es troba en qualitat d'asilat polític. L'expresident de Bolívia denuncia que ha estat víctima d'un "cop d'estat" i, en conseqüència, no reconeix la seva successora interina, Jeanine Áñez.

En aquest mes de protestes, més de 20 persones han mort i més de 700 han resultat ferides. La gran conflictivitat a El Alto ha impedit proveir de combustible La Paz, cosa que ha generat escassetat de productes bàsics, inclosos aliments.