Mor per coronavirus un dels metges que va advertir sobre el perill de la malaltia

Actualitzat 6/2/2020 18:52:46 CET
Nuevo coronavirus- MERS-
FLICKER/AJC1

MADRID, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El doctor xinès Li Wenliang, un dels vuit metges que va mirar d'advertir sobre l'aparició del coronavirus, no ha pogut superar el virus i ha mort aquest dijous a la ciutat de Wuhan, segons ha avançat el diari local 'Global Times'.

En roda de premsa a Ginebra (Suïssa), el director executiu del Programa d'Emergències Sanitàries de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Mike Ryan, ha confirmat la seva defunció i ha transmès el seu condol. "Estem profundament tristos. Hem de celebrar la feina que va fer en la lluita contra el coronavirus", ha comentat.

Encara que la Xina és l'epicentre del brot i el país més afectat, el coronavirus s'ha estès a altres països del sud-est asiàtic i també se n'han detectat casos a Europa i Amèrica. Fora de la Xina, dues persones han mort a causa del virus, la primera a les Filipines i l'altra a Hong Kong.

Els signes comuns d'infecció inclouen símptomes respiratoris, febre, tos i dificultats per respirar. En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda greu, insuficiència renal i, fins i tot, la mort.

El 2003, més de 600 persones van morir a tot el món (349 a la Xina) a causa del SARS o síndrome respiratòria aguda, que va deixar 5.327 afectats en nou mesos.

Contador