Publicat 17/10/2019 18:30:26 +02:00CET

Mor el congressista Elijah Cummings, figura clau de l''impeachment' contra Trump

8/7/2019 - Washington, Colúmbia, Estats Units d'Amèrica: Elijah Cummings (Demòcrata de Maryland).
Chris Kleponis - Archivo

WASHINGTON, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

El congressista nord-americà Elijah Cummings, una de les figures clau en els preparatius del possible judici polític contra el president, Donald Trump, ha mort aquest dijous de matinada per "complicacions" derivades d'un problema de salut que no ha transcendit.

La seva oficina ha confirmat la defunció en un breu comunicat remès als mitjans de comunicació i en el qual ha informat que Cummings, de 68 anys, ha mort a l'Hospital Johns Hopkins de Baltimore.

Cummings, amb més de dues dècades d'experiència a la Cambra de Representants, exercia fins ara com a president de la Comissió de Supervisió i Reforma i s'havia erigit en un dels principals exponents del possible 'impeachment' a Trump, amb qui s'ha enfrontat públicament.

"El meu més sentit pèsam a la família i els molts amics del congressista Elijah Cummings", ha escrit Trump a Twitter, en un missatge de condol amb el qual ha recordat la "força, passió i intel·ligència" de qui ha descrit com "un líder polític molt respectat". "La seva feina i veu en molts fronts serà molt difícil, sinó impossible, de substituir", ha afegit.