Actualitzat 22/4/2020 10:25:08 +00:00 CET

L'estat de Missouri demanda el Govern de la Xina i el Partit Comunista

Coronavirus a Missouri.
Staff Photographer

MADRID, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El fiscal general de Missouri, Eric Schmitt, ha presentat aquest dimarts una demanda contra el Govern de la Xina, el Partit Comunista i diverses institucions del país asiàtic per "suprimir informació sobre el coronavirus, negar la naturalesa infecciosa de la malaltia i arrestar els qui denunciaven els fets".

"El govern xinès va mentir al món sobre el perill i la naturalesa infecciosa de la covid-19, va silenciar els denunciants i no va impedir la propagació de la malaltia", ha indicat Schmitt en un comunicat, en el qual assegura que la Xina "s'ha de responsabilitzar de les seves accions".

Tot i que el fiscal general de Missouri ha puntualitzat que el coronavirus "ha causat danys irreparables a països de tot el món, malalties, morts, trastorns econòmics i patiment humà", s'ha centrat en l'impacte que ha tingut al seu estat, i ha valorat que és "molt real".

D'acord amb la demanda, "els funcionaris de salut xinesos no van informar del brot a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) fins el 31 de desembre, i quan les autoritats ho van fer, van negar la transmissió de persona a persona", ha criticat el fiscal general de Missouri.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat que vol enviar un grup d'experts al país per investigar com va sorgir la covid-19, i també ha criticat el paper que l'OMS va jugar durant l'inici del brot i ha decidit suspendre el finançament del país nord-americà a l'organisme.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona