Actualitzat 4/6/2020 7:35:52 +00:00 CET

Minnesota agreuja els càrrecs contra l'agent Derek Chauvin i imputa tres policies més

Manifestació per la mort de George Floyd davant la Casa Blanca
2020 GETTY IMAGES / ALEX WONG

MADRID, 4 juny (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia de l'estat de Minnesota ha decidit agreujar aquest dimecres els càrrecs contra Derek Chauvin, l'agent que va aixafar el coll amb el genoll a George Floyd, l'afroamericà que va morir en mans de la Policia de Minneapolis, i ha imputat, a més, els altres tres policies implicats en l'arrest.

Tal com assenyalen els documents judicials del cas, Chauvin ha estat imputat per assassinat en segon grau, mentre que també s'han presentat càrrecs contra els agents Thoomas Lane, J.A. Keung i Tou Thao per ser còmplices dels delictes d'assassinat en segon grau i homicidi en segon grau.

Benjamin Crump, advocat de la família de Floyd, ha asseverat que es tracta d'un moment "agredolç". "Celebrem que el fiscal general hagi pres aquesta decisió, arrestar-los i imputar-los a tots i agreujar els càrrecs contra Chauvin", ha manifestat.

Abans de conèixer la decisió de la Fiscalia, Crump havia expressat que esperava que els quatre agents fossin imputats. "És gent que es nega a escoltar, gent que suposadament hauria de fer-ho. Se suposa que la policia havia de protegir i servir George Floyd", ha afirmat.

El seu fill, Mason Floyd, ha insistit que el que la família vol és "justícia". "El meu pare no hauria d'haver mort així", ha lamentat, segons ha informat la cadena CNN.

Abans de conèixer-se la decisió del fiscal general de Minnesota, Keith Ellison, la senadora Amy Klobuchar havia dit que, si s'agreujaven els càrrecs, suposaria un "pas important per fer justícia".