Publicat 2/9/2020 19:17:44 +02:00CET

El ministre de Salut d'Andorra veu "relaxació en els aïllaments" per coronavirus

El ministre portaveu d'Andorra, Eric Jover, en roda de premsa mentre el ministre de Salut del Govern d'Andorra, Joan Martínez Benazet, es prepara per abandonar la sala
SFG

   Es diagnostiquen 101 nous casos en l'última setmana i els actius s'eleven a 237

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 2 set. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Salut del Govern d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha criticat la "relaxació en els aïllaments" per Covid-19 aquest dimecres durant la roda de premsa en què s'han actualitzat les dades epidemiològiques i s'han presentat els principals acords presos pel Consell de Ministres.

   Martínez Benazet ha insistit que els aïllaments, tant dels positius com dels seus contactes, "s'han de complir molt rigorosament"; en cas contrari, s'està incomplint amb la llei a més del risc d'estar transmetent el virus.

   Ha estat des de l'àrea de vigilància i prevenció del Ministeri de Salut que s'ha detectat que en alguns casos no s'estava complint estrictament l'ordre d'aïllament.

   Així, el titular de Salut ha dit que de moment no es preveu sancionar aquests casos, però ha advertit que si se segueix incomplint s'hauran de prendre mesures, ja que en cas contrari es podria arribar a la situació de tornar al confinament global de la població.

101 CASOS EN UNA SETMANA

   El ministre ha insistit en la necessitat d'extremar les mesures de prevenció del contagi per coronavirus SARS-CoV-2: utilitzar mascareta, rentar-se freqüentment les mans i mantenir les distàncies socials.

   Respecte a aquest últim aspecte, Martínez Benazet també ha exposat que s'estan realitzant reunions fora del "cercle habitual" i ha demanat evitar-les per frenar els contagis.

   Aquesta última setmana --des de dimecres passat 26 d'agost a avui-- s'han diagnosticat un total de 101 nous casos de Covid-19, la qual cosa eleva a 1.199 el total des de l'inici de la pandèmia.

   Els casos actius són 237, dels quals hi ha set hospitalitzats, un en l'Unitat de Cures Intensives encara que no requereix de ventilació mecànica; els guarits s'eleven a 909 des de l'inici de l'emergència sanitària.

   El titular de Salut ha expressat preocupació per un possible augment de la pressió sobre el sistema sanitari i hospitalari i ha exposat que la taxa de reproducció se situa ara en 1,5 quan s'havia arribat a reduir a 0,5.

FESTA DE MERITXELL LIMITADA

   Donada la situació sanitària s'han hagut d'adaptar els actes de celebració de la festa nacional andorrana del proper 8 de setembre, dia de Meritxell, patrona d'Andorra.

   Les celebracions es limitaran a la missa solemne que oficiarà l'arquebisbe d'Urgell i copríncipe d'Andorra, Joan Enric Vives, i a la qual també assistirà el nuncio apostòlic Bernardito Cleopas Auza.

   A aquesta missa solament es podrà assistir amb invitació per la limitació d'aforament, però serà retransmesa per televisió, i els andorrans podran peregrinar fins al santuari seguint les mesures preventives i respectant la limitació d'aforament abans i després de la missa.

Contador