Publicat 3/10/2019 11:58:08 +02:00CET

El ministre britànic del Brexit subratlla que ara correspon a Brussel·les negociar amb Londres

Stephen Barclay
Danny Lawson/PA Wire/dpa

LONDRES, 3 oct. (Reuters/EP) -

El ministre britànic del Brexit, Stephen Barclay, ha defensat aquest dijous les propostes per sortir de la Unió Europea que ha presentat el primer ministre del país, Boris Johnson, i ha reclamat a la Unió Europea que negociï amb l'executiu de Londres.

"Ara correspon a la Unió Europea respondre i també mostrar com pot ser flexible i creativa", ha afirmat Barclay. "Això fixa una àmplia zona d'aterratge", ha destacat, en referència a la proposta del primer ministre britànic, Boris Johnson, abans de subratllar que els britànics estan preparats per negociar els detalls amb Brussel·les.

"Estem centrats a arribar a un acord perquè pensem que és la millor manera d'avançar", ha assenyalat Barclay. "Aquestes propostes són serioses i clarament necessitem tenir una negociació amb la Unió Europea per avançar", ha subratllat.

Davant la pregunta de si hi haurà un ajornament del Brexit, el ministre britànic ha recordat que perquè hi hagi una pròrroga aquesta possibilitat hauria de comptar amb el suport dels altres 27 membres de la Unió Europea.

"No volem un ajornament i creiem que hi ha prou temps", ha dit. "El risc de no tenir acord és òbviament molt menys favorable que la sortida d'una manera ordenada i suau i si no hi ha acord, òbviament els controls els haurà de posar el Govern d'Irlanda", ha explicat.