Publicat 16/11/2019 19:03:02 +01:00CET

El Ministeri de l'Interior alemany considera inconstitucional limitar el preu del lloguer a Berlín

BERLÍN, 16 nov. (DPA/EP) -

El Ministeri de l'Interior alemany que dirigeix Kai Wegner ha advertit aquest dissabte que el límit al preu del lloguer que pretén implantar la ciutat de Berlín és inconstitucional.

Un membre de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de la cancellera Angela Merkel ha adreçat la pregunta al Ministeri que dirigeix Wegner i l'ha remès a l'agència de notícies DPA per correu electrònic.

La ciutat estat va anunciar a l'octubre la seva intenció de congelar les rendes durant cinc anys i limitar el preu dels nous lloguers en funció de l'immoble, cosa que possibilitaria fins i tot la reducció del lloguer en certs casos. Es tracta de la primera iniciativa d'aquest tipus a nivell nacional i s'implantaria ja l'any vinent.

No obstant això, el Ministeri de l'Interior considera que l'estat de Berlín no té les competències per implantar aquesta reforma, sinó que correspondria al Govern federal.

Els lloguers han pujat significativament a Berlín i altres ciutats alemanyes en l'última dècada tot i que continua sent més barat que en altres capitals europees. No obstant això, l'alt nivell d'atur i de pobresa fan que hi hagi moltes famílies que no es poden permetre accedir a un habitatge.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus