Publicat 22/12/2019 10:12:13 +01:00CET

Un militar filipí mor durant el reeixit rescat de dos ostatges indonesis d'Abu Sayyaf

Soldats filipins busquen milicians d'Abu Sayyaf
MARCONI NAVALES - Archivo

MANILA, 22 des. (Reuters/EP) -

Un militar filipí ha mort durant l'operació per rescatar dos pescadors indonesis que feia tres mesos que estaven segrestats pel grup terrorista Abu Sayyaf al sud de Filipines.

Els ostatges, identificats com Marahudin Lunani i Samion Bin Maniue, són fora de perill i il·lesos després de l'operació, que ha tingut lloc a la ciutat de Panamao, a l'illa de Jolo, a 1.000 quilòmetres al sud de Manila, segons ha informat el comandant militar Cirilito Sobejana.

L'operació va provocar dos tirotejos en què van morir tant el militar com un dels terroristes d'Abu Sayyaf, segons el general filipí. Un altre militar ha estat ferit.

Lunani i Bin Maniue van ser segrestats al costat d'un tercer pescador, també indonesi, identificat com Muhammas Farhan, el passat 23 de setembre a la localitat malaia de Lahad Datu i traslladats a Jolo, bastió dels islamistes. Farhan no es trobava amb els seus companys i roman segrestat.

Abu Sayyaf es finança amb el segrest de desenes de ciutadans estrangers, alguns dels quals executa brutalment, i predestina els diners dels rescats a l'organització d'atemptats.