Publicat 22/12/2019 10:41:14 +01:00CET

Milers de persones tornen a protestar a l'Iraq per exigir un nou primer ministre independent

El primer ministro en funciones de Irak, Adel Abdul Mahdi
Kay Nietfeld/dpa

MADRID, 22 des. (EUROPA PRESS) -

Milers d'iraquians han sortit aquest diumenge als carrers de tot el país per exigir el nomenament d'un primer ministre independent per a l'Iraq, en una continuació de les marxes que, des de fa setmanes, exigeixen el cessament de l'actual elit política i que van forçar la dimissió del cap de l'executiu, Adil Abdul-Mahdi.

El primer ministre continua en el càrrec fins a la designació d'un substitut, però el constant conflicte entre les faccions polític-religioses del país ha retardat la decisió durant setmanes.

Les marxes han començat, bandera iraquiana en alt, tant per la capital, Bagdad, com per múltiples províncies del país, especialment a Bàssora, al sud, on la població se sent permanentment marginada per les autoritats.

A la ciutat santa de Karbala, centenars d'estudiants s'han unit per mostrar el seu suport als manifestants, informa l'agència de notícies iraquiana NINA.

Unes 485 persones han mort des de l'inici de les manifestacions, la majoria per la repressió de les forces de seguretat, segons les dades que manegen associacions humanitàries.