Publicat 17/11/2019 16:43:05 +01:00CET

Milers de persones surten als carrers de la capital de Geòrgia per exigir noves eleccions

TÍFLIS, 17 nov. (Reuters/EP) -

Més de 20.000 persones han sortit aquest diumenge als carrers de Tíflis, la capital de Geòrgia, per exigir eleccions immediates després del fracàs al Parlament d'una reforma electoral que anava a imposar un sistema complet de representació proporcional, en lloc del mandat personal del que gaudeixen gairebé la meitat dels diputats actuals.

No obstant això, l'esmena es va quedar a 12 vots per la negativa d'alguns diputats del partit del Govern, Somni Georgià, temorosos que el canvi de sistema els hi costés els seus escons.

Els manifestants s'han cansat d'esperar un canvi que, d'haver estat aprovat, no hauria començat fins el 2024. L'oposició exigia per contra la seva posada en pràctica per 2020, mentre el Consell d'Europa i els Estats Units van transmetre la seva decepció pel resultat de la votació.

Ara, el líder d'oposició Giorgi Vahsadze, del partit Nova Geòrgia, ha abanderat la protesta per "posar fi al règim" de Somni Georgià liderat per l'oligarca Bidzina Ivanishvili, a qui se l'acusa de governar el país entre bambolines.

La marxa està avançant cap al Parlament i els manifestants prentenen assetjar la institució fins que cedeixi a les seves demandes.