Publicat 15/7/2020 13:19:35 +02:00CET

Mig centenar de detinguts en les protestes a Jerusalem contra Netanyahu per la corrupció

Manifestació contra el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, a Jerusalem
GETTY IMAGES / AMIR LEVY

MADRID, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

Cinquanta persones han estat detingudes pels enfrontaments que es van produir entre policies i manifestants en la protesta d'aquest dimarts a Jerusalem davant de la residència oficial del primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, per la corrupció.

Milers de persones es van concentrar davant de la residència oficial de Balfour per expressar el seu rebuig a la continuïtat de Netanyahu com a primer ministre després de l'acord de govern amb l'ara ministre de Defensa, Benny Gantz, malgrat les investigacions per corrupció que té en contra.

El Likud de Netanyahu i el partit Blau i Blanc de Gantz van negociar durant mesos fins arribar a un acord pel qual s'alternaran el càrrec de primer ministre per evitar així unes altres eleccions esgrimint, entre d'altres coses, que el país necessitava un govern estable per gestionar la crisi del coronavirus.

"Un primer ministre amb una acusació pendent no té temps de gestionar la pitjor crisi econòmica de la nostra generació (...) Si té cap sentit de la responsabilitat, (...) ha de dimitir en favor d'algú que tingui temps per a les qüestions d'estat", ha dit el moviment de protesta Black Flag en un comunicat.

Gideon Saar, del Likud, va defensar Netanyahu en la televisió israeliana i va assegurar que els manifestants del Black Flag tenen "una agenda política contra el primer ministre que no té res a veure amb el coronavirus".

Després d'hores de protesta, en les quals els manifestants van marxar cap al centre de Jerusalem i van bloquejar la via del tren lleuger, la policia va intervenir per dispersar la multitud i es van produir aldarulls en els quals es van incendiar papereres i es van llançar objectes als agents, segons recull 'The Jerusalem Post'.

La policia ha informat aquest dimecres que 50 persones van ser detingudes, tot i que només n'hi ha 19 que podrien ser acusades de desordres públics i danys a la propietat. A més, un agent va resultar ferit.