Publicat 17/7/2020 10:03:44 +02:00CET

Michel demana "valentia política" per tancar un acord sobre el pla de recuperació

Charles Michel, president del Consell Europeu
Dario Pignatelli/European Counci / DPA

BRUSSEL·LES, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha demanat als líders de la Unió Europea "valentia política" per superar les diferències que els separen i assolir un acord sobre el pla de recuperació postcovid en la cimera d'aquest divendres a Brussel·les.

"Fins i tot encara que sigui difícil, estic convençut que amb coratge polític és possible arribar a un acord", ha assegurat Michel en una declaració sense preguntes quan ha arribat a la seu del Consell, on els caps d'estat i de govern de la UE es trobaran per primera vegada després de mesos de confinament.

Els mandataris han d'aconseguir un acord sobre el pressupost comunitari de cara als propers set anys i també sobre el fons de recuperació, però els caps d'estat i de govern afronten unes negociones complicades per les posicions dels països, com els Països Baixos i Suècia, que demanen més retallades i els que, com Espanya o Itàlia, s'hi oposen.

Michel ha assegurat que tots han "treballat molt dur" abans de la cita i que són conscients que serà "molt difícil" arribar a una posició consensuada perquè, ha destacat, "no es tracta tan sols de diners, sinó de persones, del futur europeu i de la nostra unitat".

Amb tot, l'ex-primer ministre belga ha insistit que el futur del projecte europeu dependrà de què acordin els líders de la UE, que hauran de decidir si "volem una Europa més sòlida, més robusta, capaç de resistir els cops que afrontem".