Més de mig centenar de ferits durant els disturbis per la visita d'un diputat rus a Geòrgia

Publicat 21/6/2019 10:21:44CET
AMP.- Georgia.- Más de medio centenar de heridos durante los disturbios por la visita de un diputado ruso a Georgia
REUTERS / IRAKLI GEDENIDZE

MADRID, 21 juny (EUROPA PRESS) -

Almenys 55 persones, entre elles 17 manifestants i 38 policies, han resultat ferides aquest dijous a la nit durant els disturbis registrats davant del Parlament de Geòrgia, a Tiflis, per la visita d'un diputat rus al país.

Més d'una desena de persones han estat traslladades a l'hospital d'Ingorokva, segons ha informat el diari local 'Georgia Today', que ha indicat que diverses persones podrien haver acudit al centre de salut pel seu propi peu.

L'exministre de Sanitat, Davit Srgeenko, i Eka Tikaradze, que ocupa actualment el càrrec, s'han desplaçat fins a la clínica per visitar els ferits. "Hem de veure els pacients, els pacients són la prioritat ara", ha asseverat Tikaridze.

Els disturbis s'han produït després que la marxa es dirigís al Parlament georgià, on els agents de la Policia han llançat gas lacrimogen i han disparat pilotes de goma contra els manifestants.

Dos dels ferits han indicat a l'agència de notícies Reuters que havien patit ferides a causa dels trets. Tots dos han estat traslladats a un hospital de la zona.

La influència de Rússia sobre Geòrgia continua sent una qüestió políticament sensible. Les tropes russes i georgianes es van enfrontar durant uns pocs dies el 2008 pel control de les regions d'Abjazia i Osetia del Sud, en el marc d'un conflicte que encara desperta recels a Geòrgia, en què els actuals líders polítics segueixen mirant de reüll el veí del nord mentre intenten fer passos cap a fòrums occidentals.

Geòrgia, escenari històric de polsos entre diferents potències, es va convertir altra vegada, després de la caiguda de la Unió Soviètica, en un focus de disputa. Independent des del 1991, el creixent interès nord-americà per un país que aspirava sortir de l'òrbita russa va generar els primers recels a Moscou, poc inclinat a perdre la influència de la qual venia gaudint des del segle XIX.

A curt termini, no existeixen perspectives de millora de les relacions entre Tiflis i Moscou. Geòrgia mira d'unir-se a la Unió Europea i l'OTAN, una qüestió a la qual s'oposa el Govern rus.