Publicat 8/4/2019 9:46:14 +02:00CET

Més de 6.000 nens palestins han estat detinguts per les forces israelianes des del 2015

Conflicto en Gaza
MOHAMMED SALEM / REUTERS - Archivo

MADRID, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

Les forces de seguretat d'Israel han detingut més de 6.000 nens palestins des del 2015, segons ha denunciat aquest dilluns la Societat de Presos Palestins (SPP).

Tal com ha indicat l'organització en un comunicat, el 98 per cent dels menors detinguts han estat víctimes d'abusos físics o psicolgics quan es trobaven sota custdia policial.

El text, que ha estat publicat coincidint amb el Dia del Nen Palestí, acusa les forces israelianes de detenir desenes de menors després de disparar-los o ferir-los tant amb munició real com amb bales de goma.

La SPP ha advertit que els nens més afectats són els que resideixen a la zona ocupada de Jerusalem Est, dels quals desenes són detinguts més d'una vegada al mes, especialment durant períodes de mxima tensió, com les protestes de mar a la Porta de la Misericrdia.

Desenes de palestins van acudir el mes passat als resos de divendres a la Porta dels Lleons en protesta per la decisió d'Israel d'impedir la seva entrada a l'esplanada de les Mesquites i la nova mesura judicial israeliana podria provocar noves protestes palestines.

La Porta de la Misericrdia és un edifici seu del Comit del Patrimoni Islmic i va ser clausurat el 2003 per les autoritats israelianes, que van considerar que s'estava fent servir amb finalitats polítiques. El 2017 un tribunal israeli va ordenar el tancament indefinit d'aquestes installacions.

La SPP ha destacat que els menors solen ser detinguts en el marc de batudes dutes a terme durant la nit i que posteriorment són transferits a centres de detenció, en qu pateixen abusos. Així mateix, ha asseverat que el dret a qu un dels pares estigui present durant els interrogatoris est sent vulnerat ats que els menors són obligats a signar documents escrits en hebreu.

"Els nens tenen malsons i insomni i es mostren agressius amb l'entorn i la societat una vegada són alliberats", recull el document de l'organització, que ha instat les organitzacions de defensa dels Drets Humans, entre elles UNICEF, a "prendre mesures contra les violacions comeses contra els nens que estan sent detinguts per les forces israelianes".

Segons l'organització Addameer, hi ha 5.450 presos palestins reclosos en presons israelianes, dels quals 205 són menors. Almenys 32 d'ells tenen menys de 16 anys.