Actualitzat 21/03/2016 18:17 CET

Més de 4.000 nens moren al dia per manca d'accés a aigua potable, segons Pla International

Un niño en una fuente de agua
EUROPA PRESS

MADRID, 21 Març (EUROPA PRESS) -

   Més de 4.000 nens i nenes moren al dia per la falta d'accés a aigua potable que provoca malalties com la diarrea, el còlera, la disenteria i el tifus, segons alerta l'organització de cooperació al desenvolupament i ajuda humanitària Pla International, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra aquest dimarts, 22 de març.

   En aquest sentit, Pla International recorda que al voltant de 663 milions de persones manquen d'accés a aigua i afegeix que és un dret i un servei bàsic recollit en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, que busquen aconseguir l'accés universal i equitatiu a l'aigua potable, a un preu assequible, per al 2030.

   Alhora, l'organització denuncia que les dones i les nenes, per norma general, són les encarregades de recollir l'aigua per proveir les seves famílies, fet que moltes vegades les aparta de l'educació i de l'activitat econòmica.

   En zones d'Àfrica i l'Àsia, les dones i nenes caminen 6 quilòmetres de mitjana al dia carregant bidons d'aigua de més de 20 quilos de pes; i, cada dia, dones i nenes de tot el món passen 125 milions d'hores recollint i portant aigua.

   La directora general de Pla Internacional, Concha López, ha declarat que "l'accés a l'aigua potable en una comunitat millora de manera decisiva aspectes com l'educació i la igualtat de gènere". "Tenir un punt d'aigua pròxim a la llar millora els índexs d'assistència a l'escola, cosa que a més contribueix al compliment d'un altre Objectiu de Desenvolupament Sostenible, garantir que totes les nenes i nens acabin l'ensenyament primari i secundari", ha dit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés