Actualitzat 6/5/2020 13:22:05 +00:00 CET

Merkel delega la responsabilitat de la desescalada als lands

6 de maig del 2020, Berlín: la cancellera Angela Merkel. Foto: Anibal Hanschke/*Reuters/GRUP/*dpa
Hannibal Hanschke/Reuters/POOL/d / DPA

BERLÍN, 6 maig (DPA/EP) -

Els lands alemanys assumiran la responsabilitat de rebaixar les restriccions per combatre la pandèmia sempre que siguin capaços de respondre amb rapidesa en cas d'un augment de contagis, segons ha pogut saber DPA després de la videoconferència de la cancellera, Angela Merkel, amb els líders estatals.

D'aquesta manera es posa fi als esforços de la cancellera per coordinar des de l'àmbit nacional la resposta contra la malaltia, després que una part dels 16 estats que conformen el país hagin començat a desescalar aquestes setmanes sense el seu vistiplau.

Segons les fonts que ha consultat DPA, els governs federals han acordat moderar les accions a partir de nous contagis, la qual cosa vol dir que si un districte o ciutat suma més de 50 casos per cada 100.000 habitants durant un període de set dies, el land haurà d'introduir mesures restrictives.

Sobre la represa de bona part de la vida pública al país, dues setmanes després que es comencessin a aixecar algunes restriccions, el govern federal i els estats han acordat en principi allargar les normes de distanciament social fins el 5 de juny, però amb alguns canvis.

D'altra banda, Merkel i els governadors han abordat els esforços perquè tots els alumnes puguin tornar a classe abans de l'inici de les vacances d'estiu, a més d'autoritzar que tots els comerços minoristes puguin tornar a reobrir de cara al públic.

Alemanya va començar a rebaixar les mesures el 20 d'abril, amb la reobertura d'algunes botigues. Després d'això han seguit les perruqueries, museus, esglésies i zoològics. Els 16 lands han adoptat lleis que obliguen a fer servir màscara a les botigues i el transport públic.

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19

 5. 5

  Mor el conductor d'un cotxe després de xocar amb un altre a la C-35 a Cardedeu (Barcelona)