Publicat 4/2/2020 18:57:17 +01:00CET

La meitat dels refugiats que van arribar a Alemanya entre el 2013 i el 2018 ja tenen feina

Arribada de refugiats.
MINISTERIO INTERIOR - Archivo

MADRID, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

El 49 per cent dels refugiats que van arribar a Alemanya entre els anys 2013 i 2018 ja ha trobat feina, segons un informe que ha difós aquest dimarts l'Institut d'Investigació del Mercat Laboral i Ocupació (en alemany, IAB).

"L'accés al mercat laboral s'ha accelerat i la inserció és ara més alta que la que van percebre els refugiats que van arribar al país en anys anteriors", assenyala el document, que comprèn un període de temps en el qual es va registrar el nombre més alt d'arribades a Alemanya, concentrades l'any 2015.

La xifra de refugiats que van arribar al país europeu es va disparar justament entre aquests cinc anys, quan 1,2 milions de persones van entrar en territori alemany per sol·licitar asil. El 49 per cent té ara ocupació i almenys dos terços treballa a jornada completa.

No obstant això, els investigadors han trobat una clara discrepància entre els homes i dones, atès que només el 29 per cent de les refugiades ha aconseguit accedir al mercat laboral en un període de cinc anys en comparació del 57 per cent dels homes.

La majoria dels refugiats que treballen a Alemanya ho fa en camps especialitzats, mentre que un 44 per cent no. Tal com reflecteix l'estudi, aquells refugiats que van arribar al país els anys 90 procedents de l'antiga Iugoslàvia es troben endarrerits a l'hora de trobar feina --un 90 per cent--.

El document indica que el mercat laboral alemany ha millorat significativament els últims anys i ara hi ha més integració. Així mateix, el document atribueix una part de la incorporació dels refugiats a l'èxit obtingut mitjançant els cursos d'idiomes, que han augmentat en comparació amb dècades anteriors.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui