Publicat 13/3/2019 17:26:50 +01:00CET

May assegura que votarà en contra d'un Brexit sense acord

Brexit.- May assegura que votar en contra d'un Brexit sense acord
UK PARLIAMENT

LONDRES, 13 mar� (Reuters/EP) -

La primera ministra britnica, Theresa May, ha insistit aquest dimecres en qu vol abandonar la Unió Europea amb un acord i per aix votar en contra d'una sortida sense acord aquesta tarda al Parlament.

"Vull deixar la Unió Europea amb un bon acord, crec que tenim un bon acord", ha defensat davant de la Cambra dels Comuns. "Jo votaré per la moció en el meu nom", ha indicat.

La Cambra dels Comuns sotmetr aquest dimecres a la tarda a votació la possibilitat que el país abandoni la Unió Europea el 29 de mar sense haver segellat un acord amb la Unió Europea, després de la derrota parlamentria d'aquest dimarts del text presentat per la primera ministra.

Els diputats van tornar a rebutjar, per 242 vots a favor i 391 en contra, amb una mplia diferncia de 149 vots, l'acord de divorci negociat per Londres i Brusselles, al qual May va aconseguir afegir a última hora d'aquest dilluns una declaració vinculant per tranquillitzar Westminster sobre l'anomenada salvaguarda per a la frontera entre Irlanda del Nord i Irlanda.

May va anunciar després de la derrota als Comuns que convocaria els legisladors per a aquest dimecres en una votació de "gran importncia" que decidir si el Regne Unit opta per un Brexit sense acord, un escenari que totes dues parts han assenyalat com el pitjor de tots els possibles.

Per la seva banda, el líder laborista, Jeremy Corbyn, ha insistit que l'acord negociat per May est "mort" després d'haver estat rebutjat dues vegades pels parlamentaris. Així mateix, ha posat en dubte la seva capacitat per governar i ha denunciat que el país es troba amb "un Govern sense timó davant d'una crisi nacional".