Publicat 7/8/2019 10:41:47 +02:00CET

El màxim representant de la Xina a Hong Kong afirma que la regió viu la seva principal crisi des del 1997

Hong Kong.- El máximo representante de China en Hong Kong afirma que la región se enfrenta a su mayor crisis desde 1997
REUTERS / BOBBY YIP - Archivo

HONG KONG, 7 ago. (Reuters/EP) -

Zhang Xiaoming, el màxim representant de la Xina a Hong Kong, ha afirmat aquest dimecres que la regió administrativa especial s'enfronta a la seva principal crisi des que va tornar del domini britànic al xinès l'any 1997.

Zhang ha fet les declaracions durant una reunió a la ciutat de Shenzhen, al sud de la Xina. Zhang estava organitzant un fòrum que incloïa delegats hongkonguesos per al Parlament xinès, el Congrés Nacional del Poble i el principal òrgan consultiu de la Xina, el CPPCC, per discutir la crisi política al territori.

Hong Kong s'ha enfrontat a diversos mesos de protestes, en alguns casos violentes, que van començar amb el rebuig a una llei d'extradició que ara es troba suspesa, que hauria permès l'extradició de sospitosos a la Xina continental.

Les protestes s'han convertit en una reacció violenta contra el Govern del centre financer asiàtic, avivada pel temor de molts residents d'erosionar les llibertats sota l'estricte control dels líders del Partit Comunista de la Xina a Pequín.