Publicat 27/4/2020 22:16:36 +02:00CET

El mariscal Haftar anuncia que el seu Exèrcit "accepta la voluntat popular" i es fa amb el poder a l'est de Líbia

El general libi Jalifa Haftar
Angelos Tzortzinis/dpa - Archivo

   MADRID, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

   El mariscal de camp Jalifa Haftar, que encapçala a les forces lleials a les autoritats assentades a l'est del país, ha anunciat aquest dilluns que el seu Exèrcit "accepta la voluntat popular" i es fa formalment amb el poder en aquesta zona del país, deixant de costat les autoritats civils, encarnades a la Cambra de Representants.

   Haftar ha indicat en un discurs televisat que les seves forces actuen en resposta a una "crida" popular "per anunciar la fi de l'Acord Polític, que ha destruït el país i l'han portat cap a l'abisme".

   Així, ha destacat que "autoritza" els que la població "considera legítims per encapçalar aquesta nova fase", sense donar detalls sobre quin seria aquesta nova estructura de poder amb seu a l'est del país ni quin seria el futur de la Cambra de Representants.

   "Expressem el nostre honor per l'autorització del poble libi al Comandament Central per assumir aquesta missió històrica sota les actuals circumstàncies excepcionals i la revocació de l'Acord Polític", ha assenyalat, abans d'agregar que el mateix "és part del passat".

   "Anunciem així que el Comandament General de les Forces Armades accepta la voluntat de la població malgrat el pes que aquesta confiança, multiplicitat d'obligacions i magnitud de les responsabilitats davant Déu, el nostre poble, la consciència i la Història", ha reblat.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona