Publicat 24/6/2020 20:44:45 +02:00CET

Mali anuncia la "neutralització" de sis presumptes terroristes en una operació al centre del país

Soldats de Mali
FUERZAS ARMADAS DE MALÍ - Archivo

   El terrorisme al país ha provocat el desplaçament de desenes de milers de persones

   MADRID, 24 juny (EUROPA PRESS) -

   L'Exèrcit de Mali ha anunciat aquest dijous la "neutralització" de sis presumptes terroristes en una operació duta a terme de la localitat de Nyan, situada en la província de Mopti (centre), en la qual també han estat detinguts 20 sospitosos.

   Les Forces Armades han assenyalat en un comunicat publicat a la seva pàgina web que les operacions han estat llançades després d'un atac contra un lloc de la Gendarmería a la zona i ha destacat que s'emmarca en una operació anomenada 'Balinan 1'.

   Així, ha assenyalat que els militars "han dut a terme patrulles de reconeixement ofensiva a través de les localitats de Somadougou, Docoumbo, Kema, Sofara, Pérou i Sinekama, entre unes altres".

   Segons l'Exèrcit, aquests "terroristes" es dedicaven "al robatori de bestiar i el pillatge" i "atemoritzaven les poblacions, a les quals impedien conrear els camps". "La col·laboració de la població amb l'Exèrcit és molt necessària per lluitar de forma eficaç contra els terroristes i els seus còmplices", han mantingut.

   Mali, igual que altres països del Sahel, registrat en els últims mesos un nombre creixent d'atacs gihadistes obra tant de la filial d'Al-Qaeda a la regió com de la d'Estat Islàmic, la qual cosa ha fet augmentar la violència intercomunitaria i provocat el desplaçament de desenes de milers de persones.