Maduro prendrà accions legals contra els EUA després de les sancions a PDVSA

Publicat 29/1/2019 8:51:32CET
El presidente de Venezuela, Nicolás Maduro
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

MADRID, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

El president veneol, Nicolás Maduro, ha assegurat aquest dilluns que prendr accions legals contra els Estats Units després que s'anunciessin sancions contra la petroliera estatal veneolana PDVSA.

"He donat instruccions precises al president de PDVSA d'iniciar les accions polítiques, legals, davant dels tribunals nord-americans i del món per defensar la propietat i la riquesa de Citgo", ha indicat Maduro en un discurs televisat, referint-se a la filial de PDVSA als Estats Units.

El mandatari veneol també ha denunciat que els Estats Units est mirant de "robar-li l'empresa Citgo a Veneuela.

En el seu discurs, el president de Veneuela s'ha adreat als diplomtics veneolans per felicitar-los "per la seva moral i per la seva tica" i que, segons Maduro, "amb amor han defensat el nostre país als Estats Units".

El Govern nord-americ ha anunciat aquest dilluns un paquet de sancions contra PDVSA que inclouen la congelació de tots els fons de la petroliera estatal als Estats Units i la prohibició als ciutadans i entitats nord-americanes de relacionar-se amb aquestes empreses.

PDVSA és la principal font d'ingressos de Veneuela i compta amb la filial nord-americana Citgo Petroleum, el principal actiu estatal fora del país. Fins ara Washington havia deixat a un costat el sector petrolier veneol pel que fa a les sancions, principalment a causa dels efectes potencialment catastrfics per als veneolans i els perjudicis per a les empreses i els consumidors nord-americans.