Publicat 5/6/2019 11:04:49 +02:00CET

Maduro crea un Consell de Defensa per a la "pau i l'"estabilitat política" de Veneçuela

Venezuela.- Maduro crea un Consejo de Defensa para la "paz y estabilidad política" de Venezuela
REUTERS / IVAN ALVARADO

MADRID, 5 juny (EUROPA PRESS) -

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha anunciat aquest dimarts la creació d'un Consell de Defensa, integrat per diversos ministres i representants dels poders públics per a la "pau i l'estabilitat política" del país.

"Declaro en sessió permanent el Consell de Defensa i Seguretat de la Nació, com a màxim ens constitucional de la república, per a la defensa de la pau i l'estabilitat política i per avançar en un pla d'enfortiment de la pau de les institucions, i en la defensa activa de la democràcia", ha indicat el mandatari en un discurs televisat.

Maduro també ha assenyalat que es desenvoluparà un pla perquè els mesos que queden de l'any "siguin mesos de pau, d'estabilització, de recuperació... Siguin mesos de victòria, mesos de consolidació de la pau a Veneçuela".

A més, el president veneçolà ha subratllat que els Estats Units planeja permanentment atacar Veneçuela. "Ara estem enfrontant (...) la política extremista, colpista, que des dels Estats Units s'ha impulsat contra Veneçuela", ha recalcat, segons ha recollit la cadena Telesur.